Магнитни бури 2020 – 3 лесни начина да се предпазим

Магнитни бури 2019 – 3 лесни начина да се предпазим

Магнитни бури – природно явление, което влияе неблагоприятно на състоянието на много хора по целия свят. Те се образуват от слънчеви изригвания или още познати като магнитни изригвания. Наблюдават се постоянно, независимо от дни или месеци. Магнитни бури може да има дори в момента. Някои от нас дори няма да ги усетят, но има хора, на които те оказват влияние.

Кой е най-уязвим от магнитните бури?

Това обикновено са:

 • по-възрастните хора;
 • тези, предразположени към сърдечно-съдови проблеми;
 • психически нестабилните;
 • страдащите от заболявания на нервна почва.

Напълно възможно е човек да не отговаря на нито един от тези критерии, но въпреки това магнитните бури да му влияят. Тези хора се наричат “метеочувствителни”

Има и такива, на които рядко им влияят подобни явления. Те са най-често:

 • младежи;
 • спортисти;
 • хора, водещи спокоен и здравословен начин на живот;

Влияят ли магнитните бури върху мен? Как да разберем?

Често по медиите се съобщава кога се очакват подобни слънчеви изриграния. За да разберем дали те имат влияние върху твоето тяло, се запитай дали усещаш подобни симптоми по време на такова явление:

 • повишено чувство на тревожност или тъга;
 • безсъние и раздразнителност;
 • главоболие;
 • ниска концентрация и умора;
 • изостряне на хронични заболявания.

Ако магнитните бури имат влияние върху теб, това означава, че си един от многото подобни хора на земята. В това няма нищо страшно, просто трябва да го имаш предвид и да вземаш необходимите мерки, когато е необходимо.

magnitni-buri-simptomi-predpazwane-zashtita-vliyanie-2

Ако усетиш подобни симптоми, то вече ще е късно за предпазване. Затова най-добре направи всичко възможно да се справиш с тях. Ето няколко начина:

 • Разходи се на чист въздух сред природата, дори за 30 минути.
 • Избягвай работа с тежки и опасни машини.
 • Избягвай да шофираш.
 • Избягвай работа, за която е нужна голяма концентрация.

Магнитни бури – предпазване

Тук е момента да кажа, че е невъзможно да се предпазим напълно от тях. Най-доброто, което можем да направим, е да намалим вредното им въздействие върху теб.

Има няколко начина за предварително предпазване от магнитни бури. Важно е да правиш тези неща преди самото явление, за да не стане “след дъжд качулка”.

Един мит

Първо ще споделя с теб едно погрешно схващане, в което много хора вярват. Това е стоенето зад дебели стени – вкъщи. Макар и да има известна логика, учените наскоро са доказали, че магнитното поле от слънчевите изригвания не се спира от стените на сградите. Още по-лошото е, че стоенето вкъщи може да влоши лошото настроение, тревожността или тъгата на човек, страдащ от магнитните бури.

След като изяснихме това, можем да започваме с трите лесни начина да се предпазим от магнитните бури.

[1] Балансирай храненето си

magnitni-buri-simptomi-predpazwane-zashtita-vliyanie-3Наблегни на повече сезонни плодове и зеленчуци. Изследвания сочат, че прясното зеле изключително много помага на организма с магнитните бури. Намали консумацията на храни, съдържащи животински мазнини. Това ще подобри значително здравословното ти състояние, не само при наличие на магнитни бури.

[2] Спорт и активен начин на живот

Не е нужно да ставаме олимпийски шампиони, за да може тялото ни да се справи с магнитните бури. Нужно е само да си поставим цел да ходим по 30 минути повече пеша на ден. Ходенето пеша носи значителни ползи за цялата сърдечно-съдова система. Освен защита от магнитните бури, това ще помогне за намаляването на риска от диабет и инфаркт.

[3] Най-лесният начин – използвай защитата на полускъпоценните камъни

Това, може би, е най-лесният начин за справяне с магнитните бури, тъй като не се изисква никакво усилие или промяна в ежедневието ти.

Съществуват полускъпоценни камъни, които имат способността да поглъщат вредните магнитни излъчвания от бурите. По този начин те могат да защитават теб и цялото помещение, в което живееш или работиш.

Знаеш ли кое е най-хубавото?

Те работят постоянно, точно както и магнитните бури. Не трябва да се тревожиш за това кога ще има слънчеви изригвания, не трябва да следиш прогнози и новини, за да се подготвиш. Просто поставяш тези камъни около теб и те работят – 24 часа на ден, завинаги.

Кои са тези полускъпоценни камъни?

 • Син Авантюрин
 • Малахит

Още един бонус.

Тези полускъпоценни камъни поглъщат вредните лъчения не само от магнитните бури, а и от телевизори, компютри, микровълнови фурни, мобилни телефони и др. Те предлагат цялостна защита от  вълните в дома или офиса ти. Тук дори няма да се задълбочаваме във всички останали хубави неща, които носят камъните: в това число късмет, просперитет, пари, пътешествия и др.

Откъде можеш да се сдобиеш с тях?

Ние от “Обичай се” имаме готово решение точно за твоя проблем. Разполагаме със 100% ръчно изработени талисманчета от син Авантюрин и Малахит във формата на енергийни дръвчета. Няма значение кое ще си избереш. И двата камъка могат да те предпазват години наред от вредните магнитни бури.

Кликни върху снимките по-долу, за да разбереш повече за тях и си поръчай едно още днес. Ние ще го изработим специално за теб.