Скоро след като били създадени от боговете, сьомгите изгубили пътя си. Те плували безцелно в реките и езерата на Аляска, но не намирали нито дом, нито покой. Тогава, един ден магическо животно се появило в подножието на планината, точно до езерото, в което сьомгите плували. То било известно с огромната си мъдрост и способност да лекува. Това е голямата бяла мечка. Тя отишла до брега и повикала сьомгите.

“Погледнете към светлината и плувайте до върха на великата планина. Там ще намерите дом, там ще плувате в безкрайната река на небето.” – казала тя.

Най-малката сьомга се подала от водата и попитала мечката. – “Но как да плуваме толкова нагоре по течението? Това е против природата ни. Ние нямаме такава сила.”

“Ако гледате нагоре и продължавате да плувате ще можете да покорите великата планина.” – казало мъдрото животно.

Тези, които избрали да последват съвета на мечката започнали дългото си пътешествие до върха. Плуването нагоре било изморително и болезнено. Много от сьомгите се отказали и решили да се върнат обратно, а тези които продължили започнали да се чувстват обезкуражени.

“Погледнете нагоре”, припомнила една от рибките. Тогава всички подали глави от водата и зърнали небето. То било пълно с безброй блещукащи звезди, окъпани в море от зелени и лилави светлини. Въпреки тъмнината на нощта, тези звезди напомнили на сьомгите за обещанието на бялата мечка. С нови сили те започнали да плуват още по-силно и по-бързо от преди. Тогава всичко около тях започнало да променя цвета си. От тъмно сиво и черно към прекрасно зелено и ярко лилаво.

След продължително плуване, сьомгите стигнали до върха на планината. Когато погледнали нагоре, те имали чувството, че могат да докоснат звездите. Там вече нямало километри въздух, а безкрайни ширини от вода. Това била безкрайната река от обещанието на бялата мечка.

Сьомгите с цялата си душа искали да плуват в тези води, между звездите и светлината, но нещо вътре в тях ги дърпало назад. Тя погледнали надолу към низината и в далечината видели другите сьомги, които все още били изгубени в тъмното.

“Какво ще стане с тях?” – попитала най-малката рибка.

Тогава бялата мечка отново се появила пред сьомгите. Тя им казала, че единственият начин да помогнат на своите братя и сестри е да се понесат в безкрайната река, където самите те да станат малки светлинки и по този начин да покажат пътя на скитащите из тъмнината.

Знаейки какво точно трябва да направят сьомгите скочили в неизвестното, оставяйки всички страхове и съмнения зад тях.

Тогава всички рибки се изпълнили с живот и смисъл, че се превърнали в светлини. Това било северното сияние – безкрайна река от светлина и живот, която показвала пътя на изгубените в тъмнината.

Вземи част от тази светлина в дома си. Живей заедно със смелите сьомги и се вдъхновявай от тяхната история всеки ден. Направи го, като поръчаш талисмана “Северно сияние” сега от линка по-долу.

"Северно Сияние" – Дървото на яснотата и правилните решения

Имаш ли близки хора, на който им предстои голямо житейско решение?

  • Дали да сменят работното си място?
  • Дали да заминат в чужбина?
  • А може би да се върнат в България?
  • Помисли за тях и ги зарадвай ги с талисманче “Северно сияние”
severno-siyanie-estestveni-poluskapocenni-skapocenni-kamani-fluorit-kasmet-pari-zdrave-rachna-izrabotka-bijuta-talisman-darvo-obichaise-com-onlayn-magazin